Ünnepelje a tavaszt a csáfordi tőzikésben!

A több száz éves tölgyek között minden tavasszal mesebelivé válik a Répce ártere. Már virágzik a tőzike a csáfordjánosfai erdőben.

Csáfordjánosfa határában már fehérbe borult a Kisalföld évtizedek óta védett keményfa-ligete. A falu határában kezdődő négy kilométeres Tőzike tanösvényen a látogatók gyönyörű természeti látványosságot kapnak - ingyen. Persze csak akkor, ha betartják a szabályokat; nem térnek le a kijelölt ösvényről és nem nyúlnak a védett növényekhez. Ha nem így tesznek, akár ötvenezer forintos bírságot is kaphatnak.

Aki a természeti csodák mellett még más izgalmakat is keres, a családjának akar meglepetésprogramot, vagy a kedvesét akarja elkápráztatni (és férfi), akkor március 6-án, vasárnap keresse fel a csáfordjánosfai tőzikést, illetve a tanösvény bejárata előtti parkolót.

- 2016 ban jött az ötlet, hogy jó volna minél több embernek megmutatni ezt a természeti csodát és megismertetni a településünket is. Akkor szerveztük meg először a Nőnap a Tőzikésben elnevezésű rendezvényünket, amit azóta is - ha az időjárás engedte - megtartottunk - mondta el Németh Albert, Csáfordjánosfa polgármestere az enyugat.hu-nak.

A Győr-Moson-Sopron és Vas megye határán fekvő apró, de nagymúltú település önkormányzata minden évben hozzátesz egy kis újdonságot a programokhoz. Csupa olyasmit, ami belefér a nyugodt, természetes környezetbe.

- Nem szeretnénk átmenni hangos, dübörgő fesztiválhangulatba, hisz az embereknek szükségük van egy kis nyugalomra, szabadságra ebben a rohanó, zajos világban, és nem is illene ide. Aki ellátogat hozzánk, sétáljon kézenfogva a kedvesével a Tőzikés erdőben és ajándékozza meg egy szál nőnapi virággal. A virágot mi hozzuk, nem kell leszakítani. Kocsikázhatnak a réten, vehetnek egy kis vásárfiát vagy megkóstolhatják a büfé finomságait. Mi annak örülünk, ha egy jó ízű mosollyal távoznak tőlünk - fogalmaz a polgármester, bízva abban, aki egyszer jól érzi magát Csáfordjánosfán, vissza is fog még térni.

A település rendezvénye ingyenes, de támogatói jegy vásárlásával a látogatók azt biztosítják, hogy legyen Nőnap a tőzikésben jövőre is. Ebből a bevételből alakították, majd bővítették a parkolót is, s ez kell ahhoz, hogy minél komfortosabb körülmények között fogadhassák a látogatókat. A csáfordiakon nem fog múlni a vendégszeretet, már csak a jó időért kell imádkozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Kapcsolódó cikkeink

Kivirágzott a tőzike Csáfordjánosfán

Győr-Moson-Sopron megye, és ezzel együtt a Soproni járás egyik legszebb látványossága a Csáfordi-erdő tőzikése.

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek