Edit és Kodra világbajnokságon képviselik Magyarországot

Harmadikként kvalifikálta magát Farkas Edit és Kodra névre hallgató rövid szőrű skót juhásza a franciaországi világbajnokságra. Kodra a magyar VB csapat legfiatalabb tagja lett.

- Elmondhatatlanul büszke vagyok rá! - kezdi rögtön Farkas Edit, a Dog Sport Sopron Kutyaiskola vezetője az élménybeszámolóját. Kodráról, a két és fél éves juhászkutyáról beszél, aki a hétvégi versenyen szereplésével lehetővé tette, hogy kategóriájukban egyike lehessenek a világbajnokságon induló magyar párosoknak. A budapesti Hungexpon a FEHOVA Dog Dancing Kupa&VB 2022 Kvalifikáción kiváló eredményt értek el.

Farkas Edit és Kodra. Irány a VB!

- Négy kutya-gazdi páros jut ki a világbajnokságra és kijelölnek egy tartalék versenyzőt. Mi a harmadik helyen kvalifikáltuk magunkat, ezzel Kodra lett a magyar csapat legfiatalabb tagja. Egy rendkívül ingergazdag környezetben – hiszen a versennyel párhuzamosan kutyakiállítás is zajlott a Hungexpon -, nehéz kvalifikáción szerepelt kiemelkedően, úgyhogy tényleg nagyon boldog vagyok - mondja Farkas Edit. Természetesen feltett szándéka, hogy ki is utaznak az április 21-én kezdődő VB-re, ahol igyekeznek magukból kihozni a legjobbat és méltón képviselni majd hazánkat.

A fiatal skót juhász felkészítése m ár tavaly elkezdődött, erről az enyugat.hu is írt . Akkor még a szentpétervári Európa Bajnokság lebegett célként előttük, de a verseny a koronavírusjárvány miatt elmaradt. Edit, azonban mint hivatásos dog dancing tréner nem adta fel és nem hagyta ellustulni Kodrát sem. A rengeteg gyakorlás, bár esetükben ez mindig mosolygós, örömteli együttműködést jelent, most hozta meg a várt sikert.

- Ezúttal már egy három percet is meghaladó kűrt kellett előadnunk, ahol elsősorban a kutya fegyelmezettségét, az ember és az állat közötti összhangot pontozták. Hatalmas zsivajban, több száz figyelő szempártól követve kellett Kodrának csak rám figyelnie. Megcsinálta! - dicséri kutyáját Farkas Edit. A franciaországi út előtt még Békéscsabán is részt vesznek egy EB-válogató versenyen, azután irány a legjobbak megmérettetése.

A büszke gazdi. Nehéz versenyen teljesített kiválóan fiatal kutyája.

Kodra és Edit a Heelwork To Music, röviden HTM kategóriában versenyeznek. Ez egy kötöttebb műfaj, ahol zenére kell a kutyának a gazdi utasítására elvégeznie a testkontaktos mozdulatsorokat mindvégig szorosan az ember mellett maradva, pontosan és fegyelmezetten. Rengeteg munka van a precízen kidolgozott és előadott kűrben, de Kodra szívesen tanul és örömmel dolgozik. Editnek nehezebb, mivel a pandémia miatt egy sor versenyt töröltek, de most bízik benne, hogy a 2022-es világbajnokságon meg tudják mutatni mire képesek.

-Szeretném a legjobbat kihozni Kodrából, és méltón képviselni Magyarországot áprilisban. A lehető legkiválóbb eredménnyel szeretnék majd hazatérni, hogy Sopron újra büszke lehessen ránk – zárja gondolatait Edit.

Kodra elegáns és rendkívül fegyelmezett kutyus.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű