Elnöki láncátadó a Rotary Club Sopronnál

Ünnepélyes hangulatban, egy jó vacsora mellett adta át a Rotary Club Sopron soros elnökségét és az ezt jelképező elnöki láncot Göde József Szarka Györgynek.

- Kihívásokkal teli, munkás év van mögöttünk, a tagság részéről is embert próbáló esztendőt zártunk. Ősszel egy újabb Covid-hullám, tavasszal a szomszédos országban kitört háború változtatott a békeidős elnöki programon - kezdte összefoglalóját Göde József, aki egy évvel ezelőtt vette át a Rotary Club Sopron elnöki tisztét. Most "fáradtan, de elégedetten" adta azt tovább az új elnöknek, Szarka Györgynek. Előbb azonban felsorolta sikeres programjaikat: 700 ezer forint értékű volt az a defibrillátor, amit a nagycenki önkormányzatnak adtak át még tavaly ősszel; 800 ezer forinttal tudták támogatni azokat a családokat, akik elvesztették hozzátartozójukat a koronavírus-járványban. Elnökségeken átnyúló programmá tudták tenni a Tómalom úti Gyerekotthon lakói számára a kutyaterápiát, hála azoknak a lelkes támogatóknak, akik az adventi vásár alatt a Rotary forralt boros sátránál jótékonykodtak. A Soproni Kereskedelmi és Iparkamarával közös akciójuk pedig 1,2 millió forint értékben segítette biztonságos munkavédelmi bakancsokkal a soproni mentőállomás dolgozóit.

A Rotary Club Sopron közössége évet értékelt.
Enyugat.hu

- Harminc éve vagyok a soproni Rotary tagja, sok programban vettem részt, tudom, hogy az elődeim magasra tették előttem a mércét - mondta elöljáróban Szarka György, az új elnök.

- Szeretnék az ő nyomukba lépni, ugyanolyan komoly munkát végezni. Nagy újításokra nincs szükség, a meglévő programjainkat kell jól megvalósítani. Továbbra is csatlakozni fogunk a győri rotarysok programjaihoz a fröccsnapokon, lesz Rotary-séta októberben, és forralt boros akció az adventi időszakban. Szeretném, ha különös odafigyeléssel támogatnánk továbbra is a gyerekotthonokat. Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy az élet felülírhatja az elképzeléseinket, történhetnek nem várt események, de ha így lesz, mi ott segítünk, ahol erre szükség lesz - zárta Szarka György.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek