Apák, legyetek boldogok

Az apák napját minden év júniusának harmadik vasárnapján ünnepeljük.

Az ünnepet az amerikai Sonora Smart Dodd alapította, akinek az édesapja egyedülálló szülőként nevelte fel kilenc gyermekét. 1910-ben végül a hatóságok is a kezdeményezése mögé álltak, és az első hivatalos apák napját június 5-én tartották volna, Sonora édesapjának születésnapján.

Azonban a hivatalban lassan dolgoztak, így nem készültek el időben, ezért került az ünnep június harmadik vasárnapjára. Az ünnepet hivatalosan 1972-ben Richard Nixon ismerte el.

Ezen túl nem tudjuk, apák napján mit szokott kapni az ünnepelt, a virágboltok nem tartanak nyitva értük külön - diszkrimináció -, sört vagy ilyesmit nem javasolunk. Így egy ölelés lesz az, ami az alkalomhoz leginkább illő. Azaz, boldog apák napját minden fiatal és idősebb, (nagy) papának szerte az országban és a kajla világon.

Apák napja
wikipédia
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Közélet