Más városban már hiánycikk, amivel politikusaink jótékonykodnak

Székesfehérváron képtelenség hozzájutni az EpiPen-injekciókhoz.

A polgármesterek kötelező, mintegy 30 százalékos fizetésemeléséről decemberben döntött az országgyűlés. Az emelés összegét az önkormányzatoknak kell kigazdálkodnia, ahhoz nem ad támogatást az állam. Ráadásul, mivel az alpolgármesterek bére a polgármesteréhez van kötve, az alpolgármesterek fizetését is emelni kell, emiatt sok mindenre nem jut a városokban.

Ennek sajnos több közelmúltbeli negatív esemény szolgáltatta az apropóját, a fővárosban kétszer is szükség volt az életmentő injekcióra egy-egy óvodában. Az egyik eset tragédiával zárult, a másikban viszont sikerült megmenteni a kisfiú életét.

A Fejér Megyei Online most arról számolt be, hogy Székesfehérváron akkora a kereslet a súlyos allergiás reakciók kezelésére szolgáló EpiPen-injekcióra, hogy az hiánycikké vált. Mint kiderült, a gyermekeknek való – egyébként jelenleg még receptköteles – változathoz képtelenség hozzájutni a város gyógyszertáraiban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Közélet