Megszűnt az életveszélyes úthiba a kerékpárúton Zsiránál

Egy apró hibajavítással máris sokkal biztonságosabb lett a Locsmánd-Zsira-Bük kerékpárút. Persze tökéletes azért így sem lett.

Tavaly számoltunk be arról , hogy a Locsmánd-Zsira-Bük kerékpárúton több úthiba is nehezíti a biztonságos közlekedést. Az egyik legkirívóbb probléma Zsira határában volt. Itt ugyanis néhány fiatal akácfa úgy felnyomta az útburkolatot, hogy az több centit megemelkedett, az óvatlan kerékpáros pedig akár balesetet is szenvedhetett tőle. Azt nem tudjuk, hogy cikkünk hatására, lakossági bejelentésre, esetleg egy bejárásnak köszönhetően, de az üzemeltető Magyar Közút elhárított az úthibát, az érintett szakaszon friss aszfaltot is kapott a kerékpárút.

enyugat.hu

Már csak a Zsira, Gyalóka, Szakony belterületi szakaszokkal kellene kezdeni valamit, leginkább a lakosságnak: a belógó bokrokat, növényeket nyírni kellene, a gyalog- és kerékpárutat pedig takarítani. Lakott területen belül ugyanis nem a Magyar Közút a kezelő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek