Október 5-re egységes sztrájkot hirdet a PDSZ

"Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát."

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmánya a szeptember 23-i ülésén arról döntött, hogy a gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fognak nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívják az oktatásban dolgozókat. Az első ilyen alkalom 2022. október 5., az oktatás világnapja. Erre a napra a PDSZ egységes sztrájkot hirdet - írja a 444 .

A PDSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében ez áll:

"Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát."

Mint írják a továbbiakban, a sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várhatólétszámát és névsorát.

A PDSZ arra kéri a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit, hogy szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy.

Ugyanezen a napon délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon – október 4-én - látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

Október 5-én 17 órától a szakszervezeti delegáció Budapesten részt vesz a diákok által meghirdetett eseményen a Jászai Mari téren, este pedig a Kossuth téren szervez szolidaritási koncertet a Tanítanék mozgalom és és noÁr. "Köszönjük nekik, hogy ismét kiállnak a tanáraikért" - írja a diáktüntetésről PDSZ.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet