Itt a GYSEV válasza: ezért lett angol felirat a soproni vasútállomáson

Többen feltették a kérdést, hogy a magyar mellett miért nem németül, hanem angolul került ki a "Vasútállomás" felirat a soproni állomásépületre.

Mint arról mi is beszámoltunk, kivilágítható vasútállomás feliratot kapott több, a GYSEV kötelékébe tartozó állomás. Ezek között van Sopron is, viszont sokan megkérdőjelezték, a magyar mellett miért angol nyelven írták ki a feliratot az épület homlokzatára, és miért hiányzik a német verzió.

Most megérkezett a vasúttársaság válasza, melyet az alábbiakban olvashatnak.

A GYSEV Zrt. több szempontot is figyelembe vett, amikor döntés született arról, hogy a magyar mellett milyen nyelven helyezzük el a „Vasútállomás” feliratot Sopron állomáson.

  Egyértelműen kimondható, hogy ma az angol a leggyakrabban használt világnyelv. Sopron pedig komoly idegenforgalmi központ, az év minden szakában rengeteg látogató, turista érkezik a városba a világ minden tájáról. Emiatt döntött úgy a GYSEV Zrt., hogy a nagyobb „Vasútállomás” mellett a kisebb „Railway station” felirat fog felkerülni a teljes egészében felújított soproni állomásépület homlokzatára.

  Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az osztrák utasforgalom teljes értékű kiszolgálására továbbra is két nyelven, németül és magyarul történik a hangos és vizuális utastájékoztatás a soproni vasútállomáson.

GySEV
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Kapcsolódó cikkeink

Biztonságosabb lesz az utazás a Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vasútvonalon

A 110 kilométeres szakaszon mostantól egy vonatbefolyásoló rendszer folyamatosan figyeli és szükség esetén szabályozza a közlekedő vonatokat.

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek