Minden dokumentumot lekérhetünk a tanulmányainkról az Oktatási Hivatal új felületén

Sőt, még oktatási igazolást is le lehet kérni a rendszerből.

Minden oktatással kapcsolatos dokumentum elérhetővé vált az Oktatási Hivatal néhány hete elérhető új online felületén, így már nem kell a pincében, padláson vagy a dobozok között keresni az általános iskolai bizonyítványt, az első diákigazolványt, vagy épp a nyelvvizsgákat, ha épp úgy adódik, hogy valamiért szükség van rá – írja az Eduline nyomán a MaNcs .

Az új, Oktatási Mérföldkövek elnevezésű szolgáltatás igénybe vételéhez Ügyfélkapus hozzáférésre és az úgynevezett oktatási azonosítóra van szükség. Ha ez megvan, mindent visszanézhetünk, ami a hivatalhoz beérkezett a tanulmányainkról: bizonyítványok, oklevelek, dátumok, azonosítók, dokumentumok.

A felsőoktatási tanulmányoknál megjelennek többek között a felvett képzések, a külföldi tanulmányok, az oklevélszerzések, az OEP-jelentések és a tanulmányi jogviszonyok, de az is kiderül, hány állami ösztöndíjas vagy önköltséges félévről tud a rendszer. Sőt, még oktatási igazolást is le lehet kérni a rendszerből - írja a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet