Olvasói vélemény a busz nélküli soproni ünnepnapokról

Érdekes kérdést is feszeget olvasónk: a bérlet árából arányosan visszajár majd a három nap költsége?

Karácsonykor és Újév napján nem lesz Sopronban tömegközlekedés , aki orvoshoz vagy a rokonokhoz menne, kénytelen lesz gyalogolni vagy taxizni, vagy a saját autóját használni - ha van. Bánfalvi olvasónk felháborodott levelet írt emiatt, valószínűleg sokan egyetértenek vele:

December 25-26 és 31-én teljesen leáll a helyi tömegközlekedés. Hiába tagadta a Volán vezetősége ezt, már hetek óta tudják az utasok, sofőrök. Ment azóta is a ködösítés.

Ez a döntés a városvezetés számlájára írható most. Politikai nézeteket kihagyva, nem törődnek a betegekkel, idősekkel, gyermekes családokkal akiknek nincs autója. Hogyan jutunk be a városba a Lőverekből, Aranyhegyről, Kurucdombról, Bánfalváról és még van jó néhány külső terület is. Ez a városvezetés szégyene! Sem orvosi ügyeletre nem tud bejutni a beteg (ja, hogy miért fontos ez, mert az ügyeletes orvos egyből rávágja, hogy jöjjön be vizsgálatra, ha mozgásképes, sem ügyeletes gyógyszertárba, vagy az egészségügyben dolgozók a kórházba.

De nézzük a szebb részét: most a nagyszülők az unokákhoz, vagy a vonatra mennének, mert utaznának az unokához, testvérhez, bármilyen rokonhoz. Lehetne még ide is példákat keresni. A parkolás sem ingyenes idén az ünnepek alatt, a benzint sem egy tálca süteményért adják. A TAXI sem a két szép szememért visz el ide-oda, ha már busz nincs... Mi jön még ezután Sopronba? Miért nem tesz ellene senki??!! Egy fecske nem csinál nyarat, de ez már így a tűrhetetlen kategóriába került! Bérletet veszünk 6.900 forintért egy hónapra. A három nap kimaradást visszafizetik? Vagy ha taxit kell hívnom kérhetek számlát és benyújthatom az önkormányzathoz? - írta B-né Bánfalváról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet