Tudta? Alan Rickman vagyis Piton professzor 1993-ban Sopronban forgatott

A színész személyes naplója angolul már megjelent, ebből kiderül az is, hogy rácsodálkozott a soproni tememtőre.

Magyarországon még csak 2023-ban fog megjelenni a Kossuth Kiadó gondozásában, de angol nyelven már októbertől elérhető Alan Rickman naplója, amit a színész 1993-tól haláláig, 2015-ig vezetett.

Az Őrülten, mélyen címmel megjelent kötet egyik korai filmjéről, a Truly Madly Deeply, magyarul Szívből, igazán című 1990-es drámáról kapta a címét. Amikor a napló kezdődik, a színész már túl van azon, hogy bemutatkozzon a világnak: már maga mögött hagyta filmes debütálását, a mai napig páratlan gonoszát az első Die Hardban, és annak egy variációját, egy másik gonoszt a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című kosztümös akciófilmben. De még a kanyarban sincsen a Harry Potter - írja a Telex .

Alan Rickman, mint Perselus Piton professzor.

Amikor Rickman elkezdi írni a naplót, 1993-ban járunk és mit ad isten, éppen Magyarországra tart. A Mesmer című életrajzi filmet forgatja, amiben ő alakítja Franz Anton Mesmert, a hipnózis előfutárának számító mesmerizmus kutatóját. A filmet részben magyar stábbal, magyar színészekkel, magyar helyszíneken forgatták, úgyhogy most el lehet képzelni, hogy nem sokkal a rendszerváltás után Alan Rickman Sopron utcáin sétálgat egy októberi napon, majd rácsodálkozik a soproni temetőre... Talán még szóba is elegyedett soproniakkal... Később jött csak Piton professzor szerepe a Harry Potterben, s vált Rickman arca világszerte széleskörben ismertté. /p]

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű