Zacher szerint Orbánnak példát mutatva kellene lefogynia

Népegészségügyi haszna lenne, ha kiállna az emberek elé, és azt mondaná: fogyjunk le 25 kilót egy év alatt.

A negyedik legelhízottabb nemzet vagyunk a világon. Ha mondjuk az ország egyik vezető személyisége, keményen elhízva kiállna az emberek elé - mindannyian tudjuk, hogy kiről van szó - és azt mondaná: emberek, fogyjunk le 25 kilót egy év alatt, annak lenne népegészségügyi haszna, csak ezt fel kéne vállalni.

Egy snájdig miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk, ahelyett, hogy példát mutatna – mondta Zacher Gábor az RTL Portré című műsorában. A szakember úgy véli, hogy számos komoly betegség megelőzhető lenne példamutatás révén, de ehhez azonban fel kellene vállalni a változást.

„Költünk bombás óriásplakátokra több tízmilliót, de arra nincs pénz, hogy prevencióra, megelőzésre költsünk” – mondta Zacher. A toxikológus nemcsak az ország vezetőjét sarkallta példamutatásra, hanem azokat az influenszereket is, akik rengeteg emberre gyakorolnak hatást, mégsem mutatják fel, hogy milyen pozitív változást hozhat egy ember életében, ha dohány- és alkoholfüggőség nélkül él.

„Magyarországon az átlag egészségügyi kultúra a béka feneke alatt van” –mondta Zacher. A toxikológus-mentőorvos úgy érzékeli, hogy a magyar egészségügyi adatok kevésbé ismertek a lakosság körében.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet