Nemzeti kerekasztalt sürget a Jobbik az oktatásról

Nemzeti kerekasztalt és azonnali intézkedéseket sürget Brenner Koloman, a Jobbik szakpolitikusa az oktatás átfogó rendbetétele érdekében.

A Jobbik felelős konzervatív pártként kifejezi szolidaritását mindazon pedagógusokkal, akik országos sztrájkkal jelzik a magyar oktatási rendszer tarthatatlan állapotát. "Nem elbocsátandó cselédnek, hanem felelős értelmiséginek tartjuk a tanárokat, ezért felszólítjuk a fideszes egypárti túlhatalmat, hogy mind nekik, mind az összes magyar polgárnak állítsák helyre a sztrájkhoz való olyan jogukat, amelyeket a mi véleményünk szerint a 21. században egy uniós tagállamban élők megérdemelnek" - szögezte le nyilatkozatában Brenner Koloman, a párt soproni politikusa.

A Jobbik azt is el akarja érni, hogy az oktatást és az egészségügyet a területhez értő szakminiszter vezetésével válasszák le a belügyminisztériumról és hívjanak össze olyan nemzeti kerekasztalt az oktatás azonnali és szakmai konszenzuson alapuló modernizálása érdekében, amelyen minden érintett szereplő, a kormánypártok és az ellenzéki pártok szakpolitikusai is részt vesznek. Ezt az indokolja, hogy olyan nemzeti sorskérdésről kell közösen döntenünk, amelyben nemzeti konszenzus nélkül nincs valódi megoldás.

Brenner Koloman azt is jelezte nyilatkozatában, hogy konzervatív politikai közössége rendelkezik olyan átfogó oktatáspolitikai koncepcióval, amelynek alapját egy klebelsbergi fordulat képezi, és amelynek csak nulladik lépése a pedagógusok azonnali 50 százalékos béremelése.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet