A tőzike még nem nyílik, a tanösvény pedig elég veszélyesnek tűnik

Olvasónk fotókat küldött a csáfordjánosfai tőzikésből, ahol a tanösvény fáit alaposan megtépázta a tél és a szél.

Kirándulni indult február második napján olvasónk, aki elsősorban arra volt kíváncsi, virágzik-e már a híres csáfordjánosfai erdőben a védett tőzike. Már a tanösvény első tájékoztató táblájánál elképedve látta, hogy egészen más látnivalókkal szolgál az erdő, mint amire számított.

A tanösvényt megtépázta a tél...
Olvasó

A tél és a szeles napok, a fagy, de az is lehet, hogy csak az idő, több fát is kidöntött a tanösvényen. Az egyiket még tartja az információs tábla, de ki tudja meddig...

Ez veszélyesnek tűnik...
olvasó

Olvasónk fotóit és jelzéseit elküldtük a Fertő-Hanság Nemzeti Parknak, ők kezelik ugyanis ezt a védett tanösvényt és erdőt. Azonnal intézkednek és nyilván biztonságossá teszik a sétautat, márcsak azért is, mert már februárra három vezetett túrát hirdetettek meg ide.

Bár, olvasónk beszámolója és fotói alapján egyelőre még nem borult virágba a csáfordi tőzikés...

Nem, még nem virágzik a tőzike.
Olvasó

Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye határán, Csáfordjánosfa mellett a Répce önti el kora tavasszal az ártéri területek több száz éves tölgyeiből álló ligeterdőt. A víz levonultával nagy tömegben virít a védett tavaszi tőzike, varázslatos látvánnyá téve az öreg, mesebeli erdőt. A többmilliónyi egyedből álló fehér virágszőnyeget mutatja be a tanösvény, ami főleg februárban és márciusban látogatók ezreit vonza a településre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet