A STRABAG zöldítheti a soproni parkokat

Lezárult a Zöldülő Belváros - A soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében című közbeszerzési eljárás, a pályázathoz kapcsolódóan uniós támogatásból a STRABAG újíthatja fel a Paprét, a Szélmalom tér és a Washington park zöldfelületeit.

Több mint 125 millió forintért a STRABAG Generálépítő Korlátolt Felelősségű Társaság nyerte el három soproni közpark felújításának munkáit - jelent meg a határozat az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében.

A „Zöldülő Belváros - A soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében” pályázathoz kapcsolódóan a Paprét, a Szélmalom tér és a Washington park zöldfelületeinek felújítása kezdődhet meg a soproni önkormányzat által kiírt közbeszerzés sikeres lezárását követően.

A Paprét környezetrendezése tereprendezési munkákból, szabadidős létesítmények kivitelezéséből és a hangzatos környezetrehabilitációból áll. Természetesnek tűnő, azaz hangsúlyos parki sétányok létesítése a feladat, gazdag cserje és lágyszárú növények telepítésével. A holokauszt emlékmű környezetét is átrendezik annyiban, hogy nagyobb szabad felületet kap a parkoló autók visszaszorításával. Tizenegy új padot is telepítenek, négy új kukát is kitesznek és rengetek virágot, cserjét, sőt, fákat is ültetnek. Rendezik a parkolót is, összesen kilencvenkilenc autónak lesz itt hely.

Zöldebb lesz a Paprét is és remélhetőleg rendezettebb.
Enyugat.hu

A Washington parkra is ráfér a felújítás, most ez is megtörténhet. A parkon átvezető sétányokat rendbeteszik, a fagyizónál pihenőteret alakítanak ki új padokkal, a Nepomuki Szent János-szobor körül cserjéket ültetnek. Hasonló fog történni a Szélmalom téri parkban is, ahol a terep rendezésével sík pihenőrészt is kialakítanak padokkal, támfallal, egységes megjelenésű berendezési tárgyakkal, kerékpártárolóval és sok növény elültetésével.

A közbeszerzési ejárásra egyébként hat ajánlat is érkezett, a bírálók a legjobb ár-érték arány elve alapján döntöttek a STRABAG mellett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet