Meghalt Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dő énekese

56 éves volt.

Lang Györgyi hosszú betegeskedés után otthonában, barátai és családja körében, álmában halt meg – számolt be róla a Bors . Lang Györgyinél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. 2021 decemberében sztrókot kapott, aminek következtében beszédközpontja sérült, jobb karja pedig lebénult. A Pa-dö-dő együttesből ismert énekesnő 66 éves volt.

Lang Györgyi
MTI

Lang Györgyi 1957. május 10-én született Szegeden, a Színház- és Filmművészeti Főiskolára 1977-ben vették fel. 1981-től 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt, míg abban az évben Falusi Mariann-nal meg nem alakították a Pa-Dö-Dőt. A név a balett szaknyelvéből származik, a pas de deux fonetikus leírása. Ez a párban való táncot jelenti.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet