A közigazgatásban 2600 fős leépítés lesz

A napokban 661 embernek mondanak fel a Magyar Államkincstárnál.

Egy titkos, úgynevezett 4000-es kormányhatározatban a minisztériumoknál és háttérintézményeiknél összesen 2614 álláshely megszüntetését rendelte el a kormány – derül ki az Országgyűlés előtt levő jövő évi költségvetéshez pénteken benyújtott úgynevezett fejezeti indoklásokból, írja a Népszava .

A lap emlékeztet: az elbocsátások nem előzmény nélküliek. Május közepén a Kormányzati Tájékoztatási Központ kiadott egy közleményt, amely szerint a kabinet úgy teremti elő a minisztériumi kormánytisztviselői béremelés fedezetét, hogy elrendeli a minisztériumi álláshelyek 10 százalékának elvonását, és az ezáltal felszabaduló bértömeg fordítható az illetmények emelésére.

A Magyar Államkincstárnál (MÁK) már 661 főnek mondtak fel a napokban. Az államkincstárnál kezdődött elbocsátások csak az első lépések lehetnek, ugyanis a költségvetési törvényjavaslatból az derül ki, hogy további 2000 álláshelyet szüntetnek meg a minisztériumokban, illetve a költségvetési szerveknél.

A lap gyűjtése szerint több száz főt fognak elküldeni az Oktatási Hivatalokból és a Klebelsberg Központokból – a költségvetési adatok szerint a területen 533 fős létszámleépítésre kerül sor az év végéig, de a nemzeti parkok munkatársai közül 135-nek az álláshelye szűnik meg. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésügyi Intézet (OGYÉI) az átlagnál sokkal nagyobb létszámcsökkentést szenved el: itt a 437 fős állományi létszámot 80 fővel kell csökkenteni, írja a Népszava.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet