A magyarok nagy része szerint maffiaállamban élünk

A polgári demokráciát váltotta ez a fogalom.

A Medián 2017 után újra országos, reprezentatív közvélemény-kutatással kereste a választ arra, az emberek minek neveznék az Orbán-rendszert adott kifejezések közül. A hvg.hu írta meg, hogy mi lett a sorrend:

- maffiaállam: 34 százalék,

- önkényuralom: 33 százalék,

- diktatúra: 30 százalék,

- polgári demokrácia: 26 százalék,

- Nemzeti Együttműködés Rendszere: 24 százalék,

- illiberális demokrácia: 19 százalék,

- fasisztoid rendszer: 5 százalék.

2017-ben még a polgári demokrácia nyert, és a kormánypártiak most is többségében azt vagy a NER-t mondták, de minden más csoportban a – Magyar Bálint-féle – maffiaállam, az önkényuralom és a diktatúra van az első három helyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet