A kirúgott katonák elhelyezkedését is nehezíti a kormány

Csak engedéllyel vállalhatnak munkát állami helyeken.

Csak külön engedéllyel helyezkedhettek el kormányzati szervnél az év elején kirúgott 45 év feletti katonák – derült ki egy év elején hozott, nem nyilvános határozatból, amit az rtl.hu ismertetett.

A jogszabály az igazgatási szerveknél, valamint a kormány és a miniszterek irányítása alá tartozó szerveknél való elhelyezkedést köti engedélyhez.

Ez azt jelenti, hogy az érintettek többsége kénytelen volt a piacon munkát keresni, miközben a tudásukat az állami szerveknél inkább hasznosíthatták volna.

A kirúgási hullámot az a rendelet tette lehetővé, amely szerint a honvédelmi miniszter egyoldalúan elküldhette azokat a 45 év feletti katonákat, akik legalább 25 év szolgálati jogviszonnyal rendelkeztek.

Azt nem tudni, hogy pontosan hány katona távozott így, a honvédségi létszámról szóló adatok ugyanis titkosak, de becslések szerint az érintettek száma több száz és 1800 között mozog.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet