Gyűjtik az üres nemzeti konzultációs íveket

Közel 500 helyszínen le lehet már adni a saját, vagy az összegyűjtött üres íveket. Mutatjuk, hogy hol.

Országszerte több száz helyszínen megnyíltak az aHang és az Egységes Diákfront pultjai, ahol bárki leadhatja az üres nemzeti konzultációs ívet. A két szervezet az alternatív népszavazás befejezésekor jelentette be, hogy január végéig egymillió üres konzultációs ívet gyűjtenek össze, hogy demonstrálják, hazugságok és propaganda helyett valódi kérdésekben akarnak véleményt mondani.

- Most először van értelme a konzultációs íveknek. A kormány saját játékszerét fordítjuk ellenük és megmutatjuk, hogy rengetegen vagyunk, akik hazugságok helyett valódi kérdésekben, az oktatás legfontosabb kérdéseiben akarunk konzultálni. Minél több ívet gyűjtünk össze, annál inkább meg fogjuk akadályozni, hogy újabb hazug plakátkampányok lepjék el az országot, azt hirdetve, hogy a magyar emberek kilencvenhét százaléka egyetért a kormánnyal - hangsúlyozta Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Közel ötszáz helyszínen már le lehet adni a saját vagy az összegyűjtött üres íveket. A leadópontok elérhetők ide kattintva, itt mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb eső helyszínt. Rengeteg magánember csatlakozott leadópontként, akik a saját postaládájukban gyűjtik az papírokat, de több vállalkozás, bolt és vendéglátóegység is megtalálható a térképen. Sőt vannak olyan pártok is, amelyek fogadják az irodáikban a konzultációs íveket.

Postai úton továbbra is eljuttathatók a konzultációs ívek, ebben az esetben az alábbi címre kell feladni a leveleket: Magyarhang Nonprofit Kft., Budapest, Pf. 34., 1426. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a honlapon elérhető térkép a leadópontokról folyamatosan frissül, így ha valaki nem talál a közelében olyan helyszínt, ahová elvihetné, érdemes pár nap múlva újra megnézni a térképet. Igyekeznek újabb és újabb gyűjtőpontokat nyitni országszerte.

Az elmúlt napokban több mint tízezer ember jelentkezett arra, hogy a saját környezetében, ismerősei között, barátaitól segít összegyűjteni minél több ívet. Vannak azonban olyan települések még, ahol nem kapták meg az emberek az íveket, az aHang arra kér mindenkit, hogy szerveződjön mindenki helyben, és amint megérkeznek az ívek, kezdjék el összegyűjteni a saját közösségükben. Sőt, csak úgy mint a kormány esetében, az ellenkonzultáció során is lesz lehetőség online nyilatkozni arról, hogy propaganda helyett valódi kérdésekben legyen véleménycsere. Aki nem kapja meg az ívet, vagy már kidobta korábban, nekik hamarosan megnyílik ez a lehetőség.

A leadópontok mellett több utcai pultozás és kitelepülés alkalmával is várják az íveket országszerte az aHang és az EDF aktivistái.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet