Több újdonságot is tartogat az új vasúti menetrend a határ mentén élőknek

Jövő héttől már az új menetrend lesz érvényben Ausztriában. Éjszakai vonatok is indulnak a bécsi vonalon.

December 10-én új menetrendre vált az osztrák vasút, s ez nemcsak a belföldi közlekedésben, hanem a nemzetközi viszonylatokon is jelentős változásokat fog hozni a térség közlekedői számára. Összeállításunkban kiemeltünk néhány olyan fontos változást, ami az ingázóknak is segítségére lehet.

Sopronkeresztúr-Sopron-Ebenfurt-Bécs vasútvonal (REX6)

- Két új járat közlekedik naponta Sopronkeresztúrról (Deutschkreutz) Bécsbe a késő esti órákban. (Sopronból továbbindul: 21:23, illetve 22:23 órakor). Ezzel a két várost 5:23 és 22:23 között ütemes menetrend köti majd össze.

- Bécs-Ebenfurt-Sopron-Sopronkeresztúr útirányon egy új vonat közlekedik naponta (Bécsből indul: 23:23). Ezen felül a bécsi szórakozóhelyekről hazatérő fiatalok örömére hétvégenként egy 00:26-kor induló vonatot is indítanak Bécsből Sopronon át Sopronkeresztúrra.

- Ugyancsak újdonság, hogy a menetrendváltást követően immáron Ebenfurton keresztül is közvetlen vasúti kapcsolatot kap Kismarton (Eisenstadt) és Bécs. Felszállásnál érdemes lesz figyelni, hogy ezentúl a Bécsből induló szerelvény első fele Sopronba, a hátsó fele pedig Kismartonba fog közlekedni, melyeket Vulkapordányban (Wulkaprodersdorf) fognak szétválasztani.

Ilyen egy REX63 a Fertőszentmiklós-Bécs vonalon.
Kiss Csaba

Fertőszentmiklós-Pomogy-Nezsider-Bécs vasútvonal (REX63)

- Határforgalmat érintő változás nem történt, azonban új járatként megjelent egy 23:18-kor Bécsből Pomogyig (Pamhagen) közlekedő vonat. Ez ideális lehet azoknak az ingázóknak is, akik a pomogyi P+R parkolót vennék igénybe utazásukhoz.

Sopron-Bécsújhely vasútvonal (R93)

Itt menetrendi módosítás ugyan most nem történt, de jövőre megkezdődnek a felújítási munkálatok a vonalon, amelynek keretében teljes hosszában villamosítják a vasútvonalat, korszerűsítenek hat állomást, valamint közúti aluljárókat is kiépítenek.

(A magyar belföldi menetrendváltásról korábban itt írtunk bővebben .)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet