Négy amerikai szenátor is Magyarországra jön NATO ügyben

Stratégiai kérdésekre összpontosítanak.

Február 18-án, vasárnap az Egyesült Államok szenátorainak kétpárti küldöttsége Magyarországra utazik, hogy a NATO és Magyarország előtt álló stratégiai kérdésekre összpontosítson – írta meg a Hvg.

A küldöttségben részt vesznek többek között:

 • Jeanne Shaheen szenátor, a szenátus NATO-megfigyelő csoportjának társelnöke, a Külügyi Bizottság és a Költségvetési Bizottság tagja;
 • Thom Tillis szenátor, a szenátus NATO-megfigyelő csoportjának társelnöke;
 • Chris Murphy szenátor, a Külügyi Kapcsolatok Bizottságának és a Költségvetési Bizottságnak a tagja; és
 • Chris Van Hollen szenátor, a Külügyi Kapcsolatok Bizottságának és a Költségvetési Bizottságnak a tagja.
 • Svédország NATO-csatlakozása már egy ideje téma. Február elején a parlament rendkívüli ülést tartott ennek érdekében, ám döntés nem születhetett az ügyben, ugyanis a kormánypártok nem jelentek meg.

  Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kérjük válasszon:

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet