Már 107 millió gyűlt össze az intézetis áldozatok lakhatására

A cél 25 millió forint volt.

Elképesztő tenni vágyásról tesz tanúbizonyságot a magyar társadalom (egy része). A péntek esti budapesti tüntetésen indított gyűjtés keretében szombaton este 8 óráig már 107 millió forint gyűlt össze az intézetben felnőtt, onnan kikerült fiatalok lakhatásának a megoldására. Eredetileg 25 millió forintot céloztak meg összegyűjteni.

Minden várakozást felülmúlt az a tömeg, amely megjelent a kilenc influenszer által az „Odakinn most szörnyek járnak” címmel meghirdetett péntek esti budapesti tüntetésen. 50 ezertől 150 ezerig terjedően több becslés is megjelent a tömeg nagyságáról, de a demonstráció sikere nem is csak ebben mérhető - írja a hírklikk.hu . Lehet beszélni akár a társadalmi hatásáról, akár arról, hogy

tágabb értelemben megmutatták az emberek, s főként a fiatalok, hogy elegük van ebből a rezsimből, s a sikerét azt is mutatja, ahogyan már a helyszínen is fogadták az ott bejelentett és elindított gyűjtést.

Az @utcarollakasba Egyesülettel összefogva kértek adományokat az influenszerek, hogy meg tudják oldani az áldozatok legalább egy részének a lakhatását. A felajánlott adományokból ugyanis lakáshoz juttatnának egy-két, a gyermekotthonokban abúzust elszenvedett fiatalt, akiket emellett szociális gondozó biztosításával és tovább anyagi támogatással segítenének visszailleszkedni a társadalomba.

Ahogy az egyik szervező, Osváth fogalmazott, „ Talán valamit, valami nagyon kicsit jóvá teszünk abból az irtózatból, ami ezekkel az emberekkel történt, és ami ronccsá tette őket.”

Eredetileg egyetlen abúzust elszenvedett, az intézetből már kikerült s most az életét hajléktalanként tengető fiatal megsegítése volt a cél – az embereknek köszönhetően, többeknek fognak tudni segíteni.

Merthogy már pénteken, a helyszínen, a kilenc influenszer által körbehordozott – szimbolikus módon átlátszó – gyűjtődobozban összegyűlt 17 millió forint. Majd – mint Osváth Zsolt szombat esti Facebook-posztjában tudatta: szombaton estig az utalásokkal már több mint 107 millió gyűlt össze.

És hol van még a vége? A gyűjtés ugyanis vasárnap estig még folytatódik. Addig várják az adományokat az Utcáról Lakásba Egyesület által nyitott bankszámlára:

Magnet Bank

16200223-10187155

S.W.I.F.T. BIC: HBWEHUHB

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet