Most mégis támogatja Svédország NATO-csatlakozását a Fidesz

Zárószavazást kezdeményeznek.

Kocsis Máté kedd egy Facebook-bejegyzésben tette közzé, hogy Svédország NATO-csatlakozása szerepelni fog az Országgyűlés tavaszi ülésszakának napirendjén.

A Fidesz frakcióvezetője bizonyítékként megosztott egy 2024. február 20-án kelt dokumentumot, amelyet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés Elnökének címzett Svédország NATO-csatlakozásának ügyében.

"A Házbizottság a házszabályi rendelkezések keretei között javaslatot készít az Országgyűlés üléseinek napirendjére. Ezúton kérem Elnök Urat, hogy az Országgyűlés 2024. évi tavaszi ülésszakának első ülésén, a 2024. február 26-i ülésnap napirendjén szerepeljen a Svéd Királyságnak az Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozásáról szóló Jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló T/638. számú törvényjavaslat zárószavazása, melyet frakciónk támogatni kíván" – olvashatjuk a levélben.

Szombati évértékelőjében már utalt rá a miniszterelnök, hogy hamarosan pont kerülhet az ügy végére.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet