"Alábecsültem Orbán Viktort" - írja Török Gábor

A politikai elemző szerint érdemes lenne megfontolnia az ellenzéki pártoknak, hogy beállnak-e Sulyok Tamás mögé.

Rövid Facebook-bejegyzésben reagált Török Gábor politológus arra, hogy Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a köztársasági elnöki tisztségre a Fidesz.

Török nemrég a 24.hu-nak adott interjújában azt mondta, ha Orbán fejével gondolkodik, Varga Mihályt javasolná az elnöki pozícióra. A politológus a lapnak úgy nyilatkozott, szerinte „nemcsak a nőkkel vagy az újakkal, fiatalabb politikai szereplőkkel szembeni bizalmatlansága lehet most erős, de az általa kevésbé ismert személyeket is kockázatosnak tarthatja”. Akkor úgy vélte, hogy „egy régóta a fideszes belső körhöz tartozó, Áder Jánoshoz hasonló jelöltet választ a miniszterelnök”.

Mostani bejegyzésében korábbi kijelentésére úgy reagált, "alábecsültem Orbán Viktort. Vagy a helyzet kritikusságát."

Hozzátette, "a miniszterelnök eddigi négy választása közül messze a mai áll a legközelebb az alkotmány szelleméhez. Még inkább: ez a mai esélyes csak arra, hogy megfeleljen annak."

Végül azt írta, szerinte kevés az esély rá, de érdemes lenne megfontolnia az ellenzéki pártoknak is, hogy beálljanak Sulyok Tamás jelöltsége mögé.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet