Nőszirom Sopronban - segítő nőnapi ajándék

Negyedik éve szervez a Momentum Sopron adománygyűjtést nőnap alkalmából. A menstruációs szegénység elleni küzdelmre szeretnék felhívni a figyelmet.

A klasszikus nőnapi köszöntés mellett a menstruációs szegénység elleni küzdelmre szeretné felhívni a figyelmet a Momentum soproni alapszervezete. Akciójukkal hangsúlyozzák, hogy ne csak a fizikai egészségre, hanem a mentális egészségre is fordítsunk figyelmet, hiszen ezek szorosan összefüggnek egymással.

A menstruációs szegénységnek hívják azt a jelenséget, amikor nők és lányok anyagi okok miatt nem tudnak megfelelő higiéniai termékeket beszerezni. Ez nem csak fizikai, de mentális terheket is ró az érintettekre.

Február 22. és március 8. között a Momentum soproni irodájában, a II. Rákóczi Ferenc utca 33. szám alatt gyűjtik a higiéniai termékeket: betétet, szappant, tusfürdőt, sampont, krémeket, testápolót, dezodort, hajgumit, fésűt, fogkefét, fogkrémet, intim törlőkendőt. Az adományokkal az Ágfalvi Pszichiátriai Otthon női lakóit támogatják, akik olykor különleges kihívásokkal néznek szembe mentális egészségük megőrzése érdekében.

Az adománygyűjtés mellett szeretnék felhívni a figyelmet a menstruációs szegénység problémájára, és ösztönözni az embereket arra, hogy beszéljenek erről a tabutémáról.

A jószívű adományozók hétfőnként 16 és 19, szerdánként 17 és 19, csütörtökönként 16 és 17.30 óra között tudják leadni támogatásukat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet