A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntetnek az ellenzéki pártok

Az LMP és a Mi Hazánk nem vesz részt a demonstráción.

A Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – ZÖLDEK közös ellenzéki demonstrációt tart ​​​​​a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett és a gyermekvédelem ügyében. Az eseményen az ellenzék vezető politikusai szólalnak fel.

A Demokratikus Koalíció képviseletében Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a Momentum részéről Bedő Dávid országgyűlési képviselő, az MSZP-től Kunhalmi Ágnes társelnök, a Párbeszéd oldaláról pedig Szabó Tímea társelnök, a főváros képviseletében Karácsony Gergely főpolgármester mond beszédet - tudósít a hvg.hu .

A felszólalók sorát Dobrev Klára nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a "fideszes pedofilhálózat a fejétől bűzlik."

A fideszes pedofilhálózat a fejétől bűzlik. Ennek a pedofilhálózatnak az élén Orbán Viktor áll, ezt mondjuk ki" - magyarázta. Hozzátette azt is, hogy el akarják hitetni, hogy ennek az ügynek nincs köze Orbánhoz és Novákhoz. Dobrev úgy véli, ezt a hálózatot meg lehetett volna állítani, de minden egyes döntéssel a pedofil kéjencek szolgálatába álltak. "Ha az ő kutyájuk kölke, akkor lehet akár pedofil gazember is" - fogalmazott.

Összellenzéki tüntetés
DK
Mint mondta, " ezt a hálózatot nem lehet jogszabálymódosításokkal eltüntetni , pedig ő propagálja a szakpolitikát. Szerinte hiába módosítják a gyermekvédelmi törvényt, ha a hatalmasok az alaphelyzeten nem akarnak változtatni. Itt Orbán rendszerének kell megbuknia, különben maradni fog a pedofilhálózat".

Szabó Timea szerint a szabadságot most azt fenyegeti, hogy megengedhetővé vált köztörvényes bűnözőket kihozni a börtönből. Szerinte az állam pontosan tudta , hogy mi folyik a bicskei gyermekotthonban. Most, a kegyelmi ügy után világossá vált, hogy a szabadságot Orbán Viktor és az ő pedofilhálózata veszélyezteti, hiszen ma Orbán az, aki köztörvényes bűnözőket hoz ki a börtönből. A Fidesz szerinte azt üzeni ezeknek az embereknek, hogy "ne félj, haver" . Orbánt és a Fideszt pedofilmosdatóknak nevezte, azt mondta, szégyelljék magukat.

Kunhalmi Ágnes , az MSZP társelnöke úgy véli, egy nagyon súlyos morális és erkölcsi válságot mutat a pedofilügy, amely „pusztítóan hat az egész társadalomra és elpusztítja közös nemzeti morálunk utolsó minimumát is.” Majd úgy fogalmazott: „a vezetők félrenézése miatt nyúlkálhatott pici gyerekek bugyijába" . Kunhalmi kifejtette, szerinte Orbán Viktor tette pozícióba Novák Katalint és Varga Juditot is, most pedig lecserélik a politika kopórétegét, de a bűnösök hatalomban maradnak, akik pedig hallgatnak, azok cinkosok.

Iványi Gábor lelkész szerint a nagy kérdés, hogy a gyermekeink remélhetnek-e tisztességes jövőt úgy, hogy a hatalmon lévők nem változnak. Szerinte nem mindenki vállalja a felelősséget, ilyen például Balog Zoltán, aki levele szerint változatlanul hisz K. Endre ártatlanságában. Feljött a halál az ablakainkba, hogy kipusztítsa a gyerekeket az utcákról - idézte Jeremiás prófétát a lelkész. Szerinte új rendszerváltásra van szükség: meg kell kérni Orbánt, hogy fáradjon ki a közéletből. Ha ez nem menne, akkor segítenek neki . Távozzék, mert megcsúfolta mindazt, amiben hittünk - mondta Iványi. Majd azt mondta, legyen áldott Göncz Árpád emléke.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet