Hamarosan pártot alapíthat Magyar Péter

Az elmúlt napokban azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet.

“Mindenképp szükség van egy olyan friss erőre, amely képes kontrollálni a jelenlegi hatalmat, ki tudja mozdítani az apátiából a jószándékú emberek millióit és képes a semmiből egy új, más világot teremteni Magyarországon. Egy ilyen erő létrehozásáért szívesen dolgozom együtt minden becsületes honfitársammal. Most, vagy soha!” – írta a NER-rel szembeforduló Magyar Péter a 444 megkeresésére.

Kedd reggeli interjújában a Diákhitel Központ korábbi igazgatója azt mondta a Telexnek, több ellenzéki párt is kereste az elmúlt hetekben. A Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd ezt tagadta a 444 kérdésére, a Demokratikus Koalíció nem válaszolt, a Mi Hazánk azonban megerősítette, hogy felvették Magyarral a kapcsolatot.

A lap azután kereste meg Varga Judit volt férjét, hogy több forrásból is úgy értesültek, egy új párt alapításán dolgozik, amelyik már a júniusi EP-választáson megméretné magát és amelybe egyeseket már a belépésre buzdított. “Több forrásból úgy értesültünk, Simicska Lajos is próbálkozott felvenni a kapcsolatot Magyarral az elmúlt hetekben” - írja a lap, ezt azonban Magyar cáfolta.

Magyar a 444-nek is megismételte, hogy nem akar meglévő ellenzéki pártokkal együttműködni. A Telexnek adott interjújának voltak azonban más, beszédes részei is. Úgy fogalmazott, a rendszer érdeke az ellenzéki pártok működése, „nehogy valaki valami újat létrehozzon” , egy új politikai szereplő feltűnése az ő értelmezésében a NER-ben „veszélyezteti a status quo-t”.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet