Beiktatták Sulyok Tamást

Magyarország hetedik köztársasági elnöke március 5-én lépett hivatalba.

2024. március 10-én vasárnap 14 órakor beiktatták Sulyok Tamást, Magyarország köztársasági elnökét. A budapesti Szent György téren tartott ceremónián megjelent Orbán Viktor miniszterelnök és a felesége Lévai Anikó, Áder János és Schmitt Pál volt köztársasági elnök - írja a Népszava .

A ceremónián díszzászlóalj és a gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály katonai tiszteletadása után Kubik Anna elszavalta Gyurkovics Tibor Nemzet című versét. Ezután következett a történelmi egyházak áldása, aztán alighanem az infantilizmus nevében egy ügyvédi kórus, a Próká-Torok előadása.

Sulyok Tamás - beiktatás
MTI

A ceremónia végén beszédet mondott az államfő is. A hvg.hu szerint kijelentette, nem készült erre a feladatra, de megtanulta becsülni a véletlen történetek sorsformáló erejét.

Tisztségében a magyar emberek méltóságát tartja lefontosabb feladatának és elmondta azt is, “jogász vagyok és jogász is maradok”, vagyis a közjogra tervez támaszkodni. Sulyok Tamás kijelentette, Magyarország megkérdőjelezhetetlenül a Nyugat része, Szent István döntésével vált azzá.

Feladatunk nehézségét az adja, hogy Európa jövője nem csak rajtunk múlik, hanem az európai nemzetek összességén – fogalmazott. Arra fogok törekedni, hogy a megértést közvetítsem a gyalázkodás helyett, a tiszteletet erősítsem a gyanakvás helyett – ígérte aztán zárszóként a köztársasági elnök.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet