Hivatalos a nyári választások időpontja – Sulyok Tamás közölte

Június 9. Eddig is lehetett tudni, de most vált hivatalossá.

Közleményben közölte honlapján a Sándor-palota, hogy az államfő kitűzte a választások időpontját - vette észre a hvg.hu .

„Sulyok Tamás köztársasági elnök ma alaptörvényi kötelességének eleget téve kitűzte az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választását, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását” – írták.

Az első alkalommal egy időben tartott választásokra 2024. június 09-én kerül sor. Az Országgyűlés 2022-ben költségcsökkentésre hivatkozta hozta meg a szabályt, hogy egy napon tartják a két választást. A hivatalos kampányidőszak április 20-án, a szavazás napja előtti ötvenedik napon indul.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet