„A rendőrség sohasem bocsátkozik becslésekbe” - Megcáfolták Magyar Péter állítását

Magyar azt mondta 250-300 ezren vettek részt a rendőrség szerint a szombati tüntetésen.

Magyar Péter több hírportálnak is azt mondta, hogy körülbelül 250-300 ezren vettek részt a rendőrség előzetes becslései szerint a szombati tüntetésen, de szerinte ennél többen voltak.

A hivatalos Facebook-oldalán is azt írta, a rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda állítása szerint 24 ezer, a valóságban 3-400 ezer ember vett részt a tüntetésen. Ennek kapcsán az RTL Híradó megkereste a rendőrséget és a következő választ adták:

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság sohasem bocsátkozott becslésekbe, most sem tesszük, és a szervezők irányába sem történt ilyen közlés."

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet