Az NVB zöld utat adott Magyar Péter pártjának

Indulhat a választáson.

Elindulhat Magyar Péter pártja, a Tisztelet és Szabadság Párt, vagyis a TISZA a június 9-i választáson - döntött a Nemzeti Választási Bizottság - írja a hvg.hu .

Magyar Péter a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt nyilvántartásba vételét kérte a Nemzeti Választási Bizottságtól, de nemcsak az európai parlamenti választásra, amelynek nyilvános képviselőjelölti castingját már elindította, hanem az önkormányzati választásra. Az NVB csütörtök délutáni online ülésén részt vett Magyar Péter is.

A párt nyilvántartásba vételéről szóló napirendi pont vitájában az ülésen elhangzott, hogy az eredeti bejelentéskor nem kérték a rövidített név és a logó feltüntetését, csak utólag, de végül is ez megtörtént a döntésig.

Végül a döntés is megszületett: Magyar pártját, a Tisztelet és Szabadság Pártot, mint jelölő szervezetet egyhangúan nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság – logóstul és rövidített névvel együtt.

Magyar Péter pártja, nem lehetett újonnan alapított párt, hanem egy korábban bejegyzett, parlamenti mandátummal nem rendelkező, sőt még a parlamenten kívül is viszonylag ismeretlennek számító formáció. Magyar Péter ugyanis direkt ilyet keresett.

Saját, frissen alapított párt szóba sem jöhetett, ugyanis magyar csak március 15-én állt a nyilvánosság elé – az első, Andrássy útra meghirdetett tüntetésén – azzal, hogy politikai ambíciói vannak.

A június 9-i összevont EP-s és önkormányzati választást azonban már pár nappal korábban, március 12-én kiírta Sulyok Tamás köztársasági elnök. Ez pedig behatárolta Magyar mozgásterét, mivel a választáson a törvény szerint csak olyan párt indulhat, amely a kiírás pillanatában, március 12-én már be volt jegyezve.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet