Kampányfaültetés tavasszal Debrecenben, betört ablakú Fidesz-iroda Szegeden, letiltott interjú Miskolcon

A fővároson kívüli független sajtó hírösszefoglalója Szombathelytől Miskolcig, Szegedtől Sopronig.

Nem volt egyetértés az egy hónappal korábban készült polgármesterjelölti interjú megjelentetésében Miskolcon. A választási kampány késztetésére tavasszal ültetnek gyümölcsfákat Debrecenben, nem ősszel, amikor kellene. Elkeseredett pedagógusok, toxikus légkör az egyik jászberényi általános iskolában, betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát, az elkövető nem tagadta tettét. Az Egyesült Államokban részesül magas elismerésben Veszprém eddigi egyetlen olimpiai bajnoka.

Borsod24: A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje nem vállalta az egy hónappal korábban adott interjúját, mégis megjelent

Beszélgetni hívta a Borsod24-et az önmagát civilként meghatározó, de többségében a Fidesz-KDNP politikusait és a hozzájuk közel álló személyeket maga mögött tudó Tóth-Szántai József, négy hét elteltével azonban már nem járult hozzá a cikk közléséhez.

Miután a szerkesztőség bizonyos abban, hogy az elhangzott szöveget a szerző érdemben nem változtatta meg és nem torzította el, a riportalany tiltása és fenyegetése ellenére mégis olvasható a párbeszéd. És nem ez a közjáték az egyetlen érdekes része az interjúnak…


Debreciner: Mikor ültessünk gyümölcsfákat? Kampányidőszakban!

Debrecen fideszes városvezetése meghirdette közösségi gyümölcsöskertek létrehozásának programját szerte a városban, s az első helyen bele is fogtak a fák ültetésébe. A debreceni fideszes politikusok, jelenlegi és leendő fideszes önkormányzati képviselők tüsténkedéséről a az önkormányzati média alaposan beszámolt.

Ha idén nem június 9-én lennének a helyhatósági választások, hanem ahogyan három évtizeden át mindig voltak, vagyis ősszel, akkor meglehet, a gyümölcsfákat is ősszel ültetnék a debreceni városvezető politikusok. Amikor a szakirodalom szerint ajánlott – írja a Debreciner .


KecsUP: Átadás közeli állapotban a homokbányai P+R parkoló, de vajon

Már jócskán a befejezés határát súrolja a város által beígért első kecskeméti P+R parkoló kivitelezése a homokbányán. Elképzelések szerint az itt parkoló autósok nemcsak biztonságban tudhatják autóikat, hanem ráadásul ingyen is használhatják a város tömegközlekedését.

A központba vezető úthálózat fejlesztése azonban évek óta zajlik, és végeláthatatlan munkálatok vannak még hátra, nem beszélve arról, hogy az Izsáki út szélesítésekor nem alakítottak ki buszsávot sem. Részletek a Kecsup cikkében.

Nyugat: Az E.ON nagyberuházása után kevesebb lesz az áramszünet

Néhány hónapon belül elindul Szombathelyen az áramszolgáltató 7 milliárdos építkezése, amely a város egyik legnagyobb beruházása lesz, ráadásul a napelemes rendszerek csatlakozását is megkönnyíti. A Nyugat.hu utánajárt , mi fog történni azután, hogy a Bem utcai alállomás elérte kapacitásai határát, és milyen előnyökkel jár majd a Muskátli utcai új bázis létrehozása, illetve egy 132 kV-os távvezeték és egy földkábel létrehozása.

A lap munkatársa többek között azt is kiderítette, mivel jár az építkezés, okoz-e kellemetlenségeket a lakosságnak, illetve mikor készül el beruházás.


Szabad Pécs: Cseh Katalint Magyar Péterről és uniós pénzekről kérdezték újságírók Brüsszelben

Cseh Katalint kérdezhette a Szabad Pécs Brüsszelben, többek közt Magyar Péterről is. A Momentum EP-képviselője a Szabad Pécs kérdésére beszélt arról is, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban növekedhetnek-e a települési önkormányzatok részére közvetlenül elérhető források.

Az Európai Parlament ekkor fogadta el a migrációs és menekültügyi paktumot is, amelyet a Fidesz képviselői sem támogattak, de tüntettek ellene baloldali-liberális fiatalok is, akiket Orbán Viktorról kérdezett a pécsi lap .


Szegeder: Megint betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát

Április 6-án este polgárőrökkel találkozhatott az, aki a szegedi Fidesz-iroda környékén sétált, ugyanis az épület ablakát előző éjszaka ismét betörték – írja a Szegeder. Nem először történt hasonló eset, de ezúttal legalább nem Molotov-koktél találta el a kirakatot, mint két éve.

A párt helyi szervezete szerint a történtek mögött „a dollárbaloldal hecckampánya” áll, és bár most épp nem veszélyeztettek emberi életeket, az anyagi kár így sem elhanyagolható. „Ezért felszólítjuk a helyi baloldalt, hogy intsék önmérsékletre propagandagépezetük üzemeltetőit!” írták a közleményben .

Az elkövető, mint másnap kiderült, egy 22 éves férfi volt , aki nem tagadta tettét.


Szol24: Nyomásgyakorlás, besúgórendszer, távozások egy jászberényi iskolában

Súlyos vádak, elkeseredett pedagógusok, a politika által fogva tartott, toxikus légkör – néhány szóban így foglalhatóak össze a jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskolában hosszú idő óta fennálló állapotok. A Szol24-nek beszámoló , névtelenséget kérő tanárok által elmesélt történések országosan nem ismeretlen, de számos részletében morálisan rendkívül súlyos gyakorlatokról árulkodnak.

A Szol24 több érintettet megszólaltatva járt utána az esetnek, és kiderült, Jánoshidán is hasonló kételyek merültek fel a tankerület módszereivel szemben.


Veszprém Kukac: Első magyar az atlétikai Hírességek Csarnokában

Június 2-án az USA egyetemi atlétikai Hírességek Csarnokában kap méltó helyet Veszprém eddigi egyetlen olimpiai bajnoka, Kiss Balázs, Atlanta (1996) ötkarikás kalapácsvető aranyérmese. A Dél-kaliforniai Egyetem sportolójaként sorozatban négyszer végzett az élen. Első magyarként kapja a megtisztelő elismerést az oregoni Eugene-ben az egyetemi bajnokság első napján.

A Veszprém Kukac munkatársa Kiss Balázzsal a városi stadionban beszélgetett, ahol első dobásaira, sikereire emlékeztette, és azt is megkérdezte tőle, részt vesz-e személyesen a beiktatáson.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet