Magyar Péter átvette az európai parlamenti képviselői mandátumát

"Kezdődhet a munka" - írta.

Átvette európai parlamenti képviselői mandátumát Magyar Péter. Erről Facebook-oldalán posztolt a politikus, aki alig egy hete szavaztatta meg követőivel, hogy mégis beüljön-e az EP-be. Korábban azt ígérte, hogy oda és a Fővárosi Közgyűlésbe sem ül majd be.

Facebook/Magyar Péter

Magyar akkor azzal indokolta a szavazást, hogy szerinte az Európai Néppárton belül könnyebben érhetnének el politikai eredményeket, ha ő vezetné a Tisza Párt delegációját, és a Néppárt részéről is akkor számíthatnak komolyabb pozícióra, például fontos szakbizottsági elnöki posztra, ha azt a Tisza Párt arca pályázza meg. „Nem utolsósorban, Hölvényi György, a Fidesz–KDNP EP-képviselője is ahhoz kötötte a néppárti frakcióból való kilépését, hogy én belépek a frakcióba” – tette hozzá.

„Teljesen bevett gyakorlat az unió országaiban, hogy EP-képviselőkből kerül ki a kormányváltó ellenzék vezetője”– írta és kiemelte, az EP-képviselőség egy hónapban körülbelül nyolcnapi brüsszeli és strasbourgi kint tartózkodással megoldható.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet