Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól halad a Fehér úti tó kotrása

Jól haladnak a Fehér úti tó kotrási munkái, most, október közepén újra megnéztük, hogy is néz ki a Soproni-hegység egyik népszerű kirándulóhelye.
Hirdetés
Hirdetés

Valamivel kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy kotorják a Fehér úti tó (Pisztrángos-tó) medrét. A kotrásra, mely egy-két hónapot vesz igénybe, azért van szükség, mert a Rák-patak az utóbbi időben jelentős mennyiségű hordalékkal töltötte fel a tavat, ami így csökkentette a vízmennyiséget, valamint a tóban élő állatok életterét.

Kotrás alatt a Fehér úti-tó
Keszei László

A munkálatok jól haladnak, bár az elmúlt napok csapadékban gazdag időjárása valamelyest nehezítő körülményt jelent. Érdekesség, hogy a leeresztett tó szárazra került medréből rengeteg kisebb-nagyobb kagyló került elő. Az egykori brennbergi vasútvonal töltése, azaz a tó gátja alatt pedig most is jelentős mennyiségű vizet enged át a zsilip.

Kotrás alatt a Fehér úti-tó
A fotóra kattintva galéria nyílik
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés