Korszerűsítik a soproni vásárcsarnokot

Rá is fér a hetvenes években épült piacra a felújítás.

- Megígértük, megcsináljuk! A Soproni piac jócskán megérett a felújításra. A magyar kormány támogatásával a Modern Városok Program keretében korszerűsítjük a piacot. A forrás biztosításáról szóló kormánydöntés megszületett. Sopron fejlődik! - jelentette be közösségi oldalán Farkas Ciprián polgármester.

A rendszerváltás óta minden polgármesternek volt terve a piaccal, időnként felröppentek a hírek az elköltöztetéséről, máskor a felújításáról - aztán maradt minden a régiben. A soproni vásárcsarnok körül kevés a parkolóhely, az épület felett eljárt az idő, nagy része nyitott, s ez kellemetlen vásárlónak és őstermelőnek egyaránt, zsúfolt és összességében méltatlan is a városhoz. De már megszoktuk, hogy ilyen. A vidékről autóbusszal érkezőknek pedig kifejezetten kényelmes, hogy a buszpályaudvar szomszédságában ott a piac - írta az enyugat nem is olyan rég.

Most így néz ki a soproni vásárcsarnok.
NM

A Modern Városok Program belvárosi projektelemei közül kettőnek - a Kolostor utcai Zichy-Meskó-palotának és a volt zeneiskola épületének, azaz a Russ-villának - a teljes körű felújítását későbbre halasztja Sopron, egyrészt mert az eredeti tervek elkészülte óta felmentek az árak, másrészt a járványhelyzet miatt a források átcsoportosítása is szükségessé vált. A változtatáshoz módosítani kellett a kormány és a város között köttetett támogatói okiratot. A város vállalta, hogy a két műemlék épület állagmegóvását elvégezteti. Az úgynevezett támogatási maradvány - mintegy négyszáz millió forint felhasználásáról pedig Farkas Ciprián polgármester azt kezdeményezte, hogy ezt a soproni piac és környezetének felújítására költhesse az önkormányzat.

Az 1970-es évek elején épült vásárcsarnok műszakilag leromlott épületét most már biztosan felújítják. A tervek szerint a jelenleg nyitott piacteret lefedik, cserélik az árusító tér burkolatait, berendezéseit, közművei. Lesz tetőszigetelés, homlokzatfelújítás, az üzletportálok cseréje, új, fedett főbejárat kialakítása, valamint tervezik a vásárcsarnok környezetében található valamennyi közterületen a közművek felújítását, új parkolóhelyek és szabadtéri árusítóhelyek kialakítását.

... és ilyen lesz, ha átépítik.
látványterv
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek