A DK szerint nem lehetetlen, hogy 500 forint alatt tartsák a benzinárakat

Ők megtalálták a megoldást.

"Egyre közelebb és közelebb kerülünk a literenkénti 700 forintos benzinárhoz az Orbán-kormány megszorításai miatt. Ma ismét, idén már sokadszorra emelték a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát, ami további üzemanyag-áremeléshez vezet a kutakon" - kezdi szerdai közleményét a Demokratikus Koalíció.

A párt azt írja, a magas üzemanyagárak oka, hogy a kormány "hatalmas áfát és jövedéki adót fizettet meg az autósokkal minden liter üzemanyag után" .

Azonban ők úgy gondolják, megtalálták a megoldást.

" Az Árnyékkormány szerint literenként 500 forint alá lehetne szorítani a benzin és a gázolaj árát azzal, hogy az alap üzemanyagokon lévő 27 százalékos áfát 5 százalékra csökkentik, míg a jövedéki adót a benzin esetében literenként 70 forintban, a gázolaj esetében literenként 20 forintban határozzák meg" - írják.

Közleményük végén megjegyezték, csak így lehet megvédeni a magyarokat attól, hogy a "nagy olajvállalatok és a velük összejátszó Orbán-kormány nyerészkedésétől, amelyek rengeteg profitot és adót sajtolnak ki a magyarokból az üzemanyagárak emelésével, ezzel pedig tovább növelik az orbáni inflációt" .

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet