Élete eddigi legnagyobb kalandján, a Tűzföldtől Alaszkáig teker majd Mesits Sándor

A táv összesen 20 ezer kilométer, amit négy év alatt teljesít majd a szombathelyi bicajos, aki nemrég Japánt szelte át.

„Már tervezgetem a jövőt. A Tűzföldről Alaszkába, és igen a bolygón felfele, de egyéb megfontolások miatt így alakul. A táv 20.000 km, amit négy részletben, négy év alatt szeretnék teljesíteni, évi 5000 kilométert” – írta Mesits Sándor szombathelyi kerékpáros nem sokkal azután, hogy két keréken átszelte Japánt, amelyről részletesen beszámoltunk.

Mesits Sándor Japánban
Mesits Sándor

Körülbelül egy hónapja teljesítette a távot, azóta túl van már többek között egy Balaton-körön is.

Tehát Sándor jövőre újra emeli a tétet. Mint írta, Ushuaiából indul majd, ez a legdélibb város, ahová van repülőjárat. Télen vág neki az újabb nagy projektnek, amikor Magyarországon tél lesz, ott viszont nyár. Az első szakasz Argentínán és Chilén keresztül vezet majd, hozzávetőleg Peru határáig.

Így néz majd ki az első szakasz
Mesits Sándor

Tűzföld a Dél-Amerika legdélibb területét alkotó szigetvilág. A Magellán-szoros választja el a dél-amerikai kontinenstől. Részben Chiléhez, részben pedig Argentínához tartozik. Itt fekszik a világ legdélibb városa, Ushuaia. A hideg, nyugaton nedves, keleten száraz éghajlat sok különleges állatnak ad otthont. Nevét az őslakosok által gyújtott máglyákról kapta. Valószínűleg innen indul majd Mesits Sándor eddigi legnagyobb kalandjára, de addig még biztosan jó néhány kilométert teker majd a már idegenben is abszolút rutinosnak számító kerékpáros.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű