Ágfalván új orvosi rendelő épül

Kétszázötven millió forint vissza nem térítendő támogatást kap az Európai Uniótól Ágfalva új orvosi rendelő építésére. Az evangélikus parókia és a Dózsa György utca között épül a rendelő.

Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése - ez a pályázati konstrukció címe, amelyen Ágfalva önkormányzata 249,9 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az unió olyan pályázatokat támogatott, aminek célja, hogy a lakosság számára hozzáférhetővé váljon a szociális intézmény, a megfelelő szolgáltatásokkal. Mivel a település jelenleg a szolgáltatás működéséhez nem megfelelő ingatlannal rendelkezik, építenek egy újat.

A kor igényeinek megfelelő, prevenciós tevékenységekre is alkalmas háziorvosi rendelőt alakítanak ki a pályázati pénzből, ezen kívül a védőnői szolgálat ellátására és méhnyakrákszűrésre alkalmas eszközöket is beszereznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet