Elstartolt ma a Sziget, Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválja

A Nyugat munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan a helyszínről tudósítanak.

A korábbi gyakorlattól eltérően a Sziget idei sztárfellépője nem a nulladik, szerdai napon lép a Nagyszínpadra, hanem az utolsó estén, kedden, augusztus 15-én. Erre a napra, amikor Billie Eilish először koncertezik Magyarországon, sok jegy már nem maradt.

Sziget Fesztivál

Szerencsére a szervezők a magyar együttesekre is gondoltak, így például a Nagyszínpadra kerül a Halott Pénz, a Carson Coma és Dzsudló is. Szombathelyi büszkeségünk, az idén 30 éves Anima Sound System hétfő éjjel fog fellépni. Aki kint lesz, ki ne hagyja őket!

Egészen addig jó ötletnek tűnt, hogy szerdán Budapestre utazva előre felvegyem a Sziget ikonikus karszalagját, hogy ne az első napon kelljen majd sorba állnom a K-hídnál, amíg este odaérve meg nem láttam, hogy az Akvárium bejáratától a József Attila utcáig áll a sok száz méteres sor.

Nyugat.hu

A csepergő eső sem ijesztette el a döntően fiatal külföldiekből álló fesztiválozókat, vidáman, beszélgetve várták, hogy sorra kerüljenek. Nyoma sem volt a várakozás miatti idegeskedésnek. Sokan a náluk lévő bőröndökből, hátizsákokból láthatóan nyomban ide érkeztek.

Az előttem álló pár Németországból érkezett, ez az első Szigetük. A nyaralásukat Magyarországon töltik, pár napja érkeztek, és jövő hét végéig maradnak. Ámuldoznak, milyen szép Budapest. Nem sátraznak, egy hotelben laknak, onnan fognak minden nap kijárni.

A mögöttem álló öt fős huszonéves fiúcsapat is Németországból érkezett. Kérdésemre, hogy főleg melyik zenekar, fellépő érdekli őket, nevetve közölték, hogy nagyszerű dolog, hogy mindenhol zene szól a Szigeten, de ők alapvetően csajozni jöttek. Sátraznak, mert az a legolcsóbb megoldás, és ha nem lesz sok eső, akkor gondjuk sem lesz vele.

Egy holland páros kifejezetten Billie Eilish fellépése miatt döntött úgy, hogy eljönnek a Szigetre. Nagyon más fellépőt nem ismernek, de mivel szeretik az elektronikus zenét, örülnek, hogy szombaton élőben láthatják David Guettát.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű