Hiába vallott a fideszes polgármester a fideszes országgyűlési képviselőre, mégis lezárták a nyomozást

A polgármester most azt mondta a rendőrségen tett vallomásáról:„lehet, piás voltam akkor."

Megszüntette a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség azt a nyomozást, amely 2021-ben a 24.hu cikke nyomán indult Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselőt is érintően. Miután a lap megírta, hogy a kormánypárti politikus barátjának cége néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a térségben, a rendőrség Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentése alapján kezdett el nyomozni.

Volt telefonlehallgatás, tanúkat is kihallgattak. Nyírkarász kormánypárti polgármestere, Szalmási József a rendőrségen mondta el, hogy Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő behívatta, és közölte, a barátja cégének kell megépítenie a település piacát, ellenkező esetben nem kapják meg az arra elnyert uniós pénzt.

A rendőrség végül azzal zárta le a nyomozást, hogy a feljelentő által vélelmezett bűncselekmény megvalósulását „a foganatosított eljárási cselekmények egy részének eredménye” nem zárja ki. De hozzátették, hogy „ezek a pályázatok készítésére, a beruházásokat kivitelező vállalkozások kiválasztására irányuló összehangolt magatartás vagy irányítottság mértékét, mélységét, az abban résztvevő személyeket illetően nem kellően egyértelműek, cselekményre, illetve személyre mutatóak, és ilyen adatokat az eljárás során nem lehetett beszerezni, még a kiterjedt bizonyítás és a leplezett eszköz alkalmazás ellenére sem”.

Hadházy szerint még a nyomozást lezáró határozatban is olyan bizonyítékok vannak, amik miatt „Kovács Sándor fideszes képviselőnek már régen a börtönben ülnie”.

Szalmási József nyírkarászi polgármester – aki az idén is a Fidesz jelöltjeként indul újra a polgármesteri székért – a 24.hu-nak azt mondta, ,ő elmondta mit gondol az ügyről: „Hiába verklizik itt a 24.hu, úgyse tudnak tenni semmit. Se a rendőrség, se a Hadházy, se önök. Hadházy be is kaphatja.”

Hozzátette, jóban van Kovács Sándorral, a rendőrségen tett állításaival kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „Lehet, piás voltam akkor.”

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet