A Soproni Szakképzési Centrum szakképző intézményei fontos feladatuknak tartják, hogy a versenyképes szakmai tudás mellett, a tudatos felnőtté nevelésben is utat és példát mutassanak a diákoknak, többek között a karitatív célú programokban való részvétellel - írja közleményében a Soproni Szakképzési Centrum.
Tanulóik az adventi időszakban számos önkéntes társadalmi tevékenységet végeznek, hasznosítva az iskolában tanult szakmai tudást. December 19-én, csütörtökön délelőtt például diós és mákos bejgliket adnak át. A süteményeket a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium Turizmus-vendéglátás ágazatban tanuló leendő cukrászai sütötték a karácsonyi ünnepek alkalmával. A bejgliket a a soproni tűzoltóparancsnokság szakszervezete, valamint a soproni mentőállomás dolgozói kapják.
A karácsonyi süteménycsomagokat a Vitnyédi utcai kirendeltségen adja át a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja, Veress Ágnes, és főigazgatója, Kuntár Csaba, valamint a vendéglátó iskola igazgatója, Sterbenz László és a diákok, megköszönve a tűzoltók és mentők mindennapi helytállását.