Még jobb lesz az ovisoknak Sopronkövesden

Közel kétszázmillió forintos fejlesztés indult Sopronkövesden, ahol az óvoda új konyhájának megépítése fejlesztő csoportszobák kialakítását is lehetővé teszi.

A Sopronkövesdi Nefelejcs Óvodában nagy nyüzsgés volt csütörtökön, a gyerekek között nyakkendős bácsik, mosolygó nénik, fényképezőgéppel villogtató sajtósok lepték el először csak az udvart, azután az épületet is. Egy most induló fejlesztés ünnepélyes indítására érkeztek.

- Új konyhát építünk az óvoda udvarán, az épületben felszabaduló helyiségekben pedig fejlesztő csoportszobákat alakítunk ki - mondta az ünnepélyes projektindítón Fülöp Zoltán polgármester. Az önkormányzat távolabbról érkezett vendégeinek érdekességként azt is elmagyarázta, milyen különleges helyen állnak.

Fülöp Zoltán polgármester az óvoda udvarán: még jobb színvonalú lesz az ellátás.
Enyugat.hu

- Az Iskola utcában vagyunk, ami átvitt értelemben egy egész élet utcája: itt van az iskola, az óvoda, a családi napközi, a bölcsőde, a templom, a játszótér, a könyvtár, a konyha, a vasútállomás, a foci- és teniszpálya, a település legnagyobb üzeme és a temető is.

Nyolc éve az önkormányzat felújította ugyan az óvoda konyháját, de az eszközök gyorsan elhasználódnak, Sopronkövesd pedig abban a szerencsés helyzetben van, hogy gyermekintézményeiben is egyre nagyobb a létszám. A most induló 186 millió forintos beruházás lehetővé teszi, hogy az óvoda mellett új konyhát építsenek, ami nemcsak a gyerekek, hanem a szociális étkeztetés feladatát is megoldja. Az épületben felszabaduló helyiségekben pedig a különböző fejlesztésekre alkalmas szobákat alakítanak ki - derült ki a polgármester ismertetőjéből.

Az új konyhában még jobb körülmények között készülhetnek majd a finom falatok.
Enyugat.hu

- Sopronkövesden minden olyan szolgáltatás megtalálható, amivel egy kisváros rendelkezik - dicsérte a települést Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője. Kiemelte, az elmúlt öt évben mintegy félmilliárd forintnyi támogatást tudott jól felhasználni a falu. Az új konyha építését egy uniós támogatás teszi lehetővé, de a beruházás összegét a kormány előfinanszírozta.

- A településeken élőknek is járnak azok a szolgáltatások, amik a városok lakóinak - vette át a szót Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat elnöke. - A fiatal sopronkövesdi családok számára pedig különösen fontos, hogy ne kelljen azért Sopronba költözniük, hogy gyermekeiket biztonságba tudják, míg dolgoznak, és helyben álljon rendelkezésre a fejlődésükhöz szükséges infrastruktúra.

A beruházás ünnepélyes nyitórendezvényére Barcza Attila és Németh Zoltán is Sopronkövesdre utazott.
Enyugat.hu

Sopronkövesden tehát még jobb lesz az ovisoknak - és nem csak nekik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet