Nőnapi fesztivál a tőzikéséről híres Csáfordjánosfán

Egy romantikus sétakocsikázás a réten, tőzikevirágzással és tangóharmonika-szóval? Csáfordjánosfán vasárnap ez a program.

Március 10-én, vasárnap vásári forgataggal, zenével, kézműves termékek vásárával, büfével és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket és romantikára vágyókat a csáfordjánosfai tőzikés közelében a település önkormányzata. A piac 10-kor nyit, a programok délben indulnak. A rendhagyó nőnapi program ötlete 2016-ban pattant ki a polgármester, Németh Albert fejéből.

- Egy januári vasárnap délután beszélgettünk a feleségemmel arról, mi lenne, ha a falu javára kitalálnánk valamit a tőzikéssel kapcsolatban. A nőnap kézenfekvőnek tűnt, március elején általában már vagy még, de virágzik a tőzike. Idén korábban nyílott, de még kitart - árulta el Németh Albert.

Az első tőzikés nőnapon egy büfés és öt sörpad várta az érdeklődőket, de évről évre nőtt a programkínálat - és az érdeklődés is. Idén már finomságokból, látványosságokból is nagyobb a kínálat. Íjászat, körhinta, sétakocsikázás és virág... Tőzikét tilos a kedvesnek adni, de virág azért mégis kell nőnapon.

A fesztivál idei plakátja.

- Már az ország minden részéből jönnek vendégek a tőzike fesztiválra! - mondta örömmel a polgármester. Vezetésével a helyiek minden tavasszal rendbe teszik a parkolót és a fesztivál helyszínét, a helyi önkéntes tűzoltók élen járnak a nagy munkában.

Persze nem egy dübörgő fesztiválra hívják a vendégeket a csáfordiak, hanem a természetbe, a nyugalomba, a friss levegőre. Olyan helyre, ahol egy kicsit kiléphetnek a monoton, rohanó, stresszes hétköznapokból.

- Férfitársaimnak üzenem , hogy lepjék meg kedvesüket egy rendhagyó nőnapi programmal, jöjjenek el a tőzike fesztiválra - invitálja az érdeklődőket a csáfordjánosfai polgármester.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű