Orbán arcképével és sárga csekkel kér pénzt az EP kampányra a Fidesz

Mert hát, Gyurcsány, meg Soros meg Brüsszel.

Nemrég „pénzért kuncsorgással” vádolta meg az ellenzéki Szikra Mozgalmat a kormánysajtó, akik most némi gúnnyal konstatálták, hogy Orbán Viktor arcképével és sárga csekkel ellátott levélben gyűjt adományokat az EP-kampányra a Fidesz - írja a rtl.hu.

Az adománykérő levélről, amit a párt támogatói már megkaptak, a mozgalom posztolt Facebook-oldalán. „Nézzük csak, mit kaptunk a postaládánkba a minap: Orbán Viktor levélben gyűjt adományt a Fidesz számára az Európai Parlamenti kampányukra. Az az Orbán Viktor, aki Hatvanpuszta földesura. Az a Fidesz, ami közel 4 milliárd forintot költött a 2022-es kampányban. Állami szerveken, állami médián és civil szervezeteken keresztül. Az a Fidesz, ami a Megafonon keresztül több mint 140 millió forintot költött. Csak az elmúlt 1 hónapban. Mindezt nem adományból, hanem a te és a mi adónkból” - írták a bejegyzésben.

A portál megjegyzi, a Fidesz levelében, amit Orbán Viktor jegyez, felsorolják az ismert kampányszlogeneket, mielőtt „amennyiben lehetőségei engedik” felszólítással pénzt kérnek. Szó esik Gyurcsányról, a genderről, Ukrajnáról, Brüsszelről, szuverenitásról, migránsgettókról.

A Szikra mindehhez hozzátette, hogy nekik négymillió forintra van szükségük a kampányhoz, valamint „nincsenek nagybirtokaink és luxushajóink. Mögöttünk nem állnak oligarchák. Messzire elkerülnek minket, és mi is őket. Mi csak egymásra számíthatunk” - írták.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet