Sporttörténelmet írt a soproni kosárakadémia

Minden korosztályos bajnokságban a legjobb nyolc közé jutottak a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia csapatai, s ezzel az egyedülálló eredménnyel a soproni sporttörténelembe is bevéste a nevét a sportiskola. Horváth József szakmai igazgató mondta el a részleteket.

- Minden korosztályos bajnokságban ott vannak az országos döntőkben a fiaink, vagyis az U14, U16, U18 és U20 csapatok. S persze ne feledkezzünk meg U16B csapatunkról sem, akik a Regionális Bajnokság döntőjébe kerültek be. Ilyen még nem volt a soproni fiú kosárlabdázás történelmében. Az SKC-val közösen üzemeltetett U20-as csapatunk jutott be először, majd követték a fiatalok és az U18-as csapat zárta a sort egy nagyon jó mérkőzéssel. A nemzeti akadémiák közül a Rátgéber Akadémia tudhat még magáénak hasonló sikert, a Debrecen még küzd, de a nem nemzeti akadémiák közül csak a soproniak tudták ezt a sikert elérni - foglalta össze a lényeget Horváth József, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója. És tudta még fokozni...

Horváth József szakmai igazgató.
Tarnai László Soproni Sportiskola

- Ebben a szezonban négy sportiskolás lépett pályára az Soproni Kosárlabda Club NB-I A csapat színeiben, ami ugyancsak fantasztikus siker. Az egyetemi csapatnál, a SMAFC-nál pedig rengeteg az utánpótlás-játékosunk. Azt mondhatom tehát, hogy minden idők legjobb fiú kosárlabda eredménye az, amit ebben a szezonban a sportiskola elért.

Horváth József kitért arra is, hogy az eredmény mögött évek óta tartó szisztematikus építkezés áll, mind szakmai, mind szervezeti téren. Az pedig tovább emeli a siker fényét, hogy a sportiskola csapataiban kilencven kilenc százalékban soproni gyerekek és fiatalok kosárlabdáznak, szemben a nemzeti akadémiákkal, ahol más egyesületektől is fogadnak játékosokat.

- Fennállásunk több mint tizenöt éve alatt bebizonyítottuk, hogy magas szinten tudjuk művelni ezt a szakmát - hiszen ez egy szakma -, ezért bátran kijelenthetjük: ha valaki Sopronban és a környékén profi kosaras szeretne lenni, akár A, akár B csoportos, esetleg Euroliga szinten szeretne majd játszani, annak hozzánk kell jönnie. A sportiskolában vannak meg azok a technikai, emberi, szakmai feltételek, amik az álmok megvalósítását lehetővé teszik. Biztatok is minden mozogni vágyó kisgyereket, hogy válasszák a kosárlabdát, válasszák a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiát! - zárta Horváth József.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport