Felemelő este a Sopron Basketnél kerethirdetéssel

Pénteken este egy egészen különleges rendezvényt tartott a Sopron Basket a Novomatic Aréna lefüggönyözött, díszes csarnokában, ahol bemutatták a csapat 2021/2022-es keretét is.

A hol komoly, hol vidám, de végig felemelő rendezvényt Török Zoltán ügyvezető, Mese is lehetne könyvének dedikálása vezette fel. Sőt, mielőtt színpadra léptek az első rész főszereplői, minden jelenlévőnek lehetősége nyílt egyedülálló módon megtekinteni, egyúttal örök emlékül szolgáló fotókat készíteni a klub gazdag történelmének legnagyobb eredményeit - Ronchetti Kupa győzelem, 4 Euroliga FINAL4, közte hazánk legrangosabb nemzetközi kosárlabda eredményével, az Euroliga ezüstéremmel, 14 bajnoki cím és 11 Magyar Kupa - felvonultató serleggyűjteményével.

Az idei szezon két aranyérmének és a FINAL4 szereplésnek a történetét bemutató kisfilm után az est házigazdájának, Major Mihálynak a kíséretében csatlakozott a lelátót megtöltő szurkolókhoz a csapat-kapitány, Fegyverneky Zsófia, a vezetőedző Gáspár Dávid, illetve az est ötletgazdája, Török Zoltán.

Látványos és tartalmas este volt.
Tóth Zsombor / Sopron Basket

A nem hagyományos, kulisszák mögé is betekintést nyújtó, sztorizgatós visszatekintőt Gáspár Dávid kezdte, akitől Zsófi vette át a szót, sok vidám pillanatot varázsolva az alkalmi amfiteátrumba. A kapitányt Török Zoltán követte a dobogón, aki értékes gondolatokat fogalmazott meg a kihívásokkal teli szezon kapcsán. Nyolc óra magasságában jutottak el a szurkolói szemszögből egyik legizgalmasabb részhez, a jövő évi csapat bemutatásához, mely előtt az ügyvezető megköszönte a távozók, Tina Krajisnik, Megan Walker, és Varga Kamilla alázatos munkáját. A stáb egy helyen változik, miután Szegedi Róbert erőnléti edző más utakon folytatja.

Nézzük az érkezőket!

A szerbek válogatott Európa bajnok és olimpiai bronzérmesét, Nevena Jovanovic-ot jelentette be először Török Zoltán. „Az a csupaszív, önfeláldozó szerepkör, amit a szerb válogatottban mutat, lesz a feladata Sopronban, a következő idényben.”

Az egyik idei Euroliga ellenfé, a Basket Landes színeit cseréli zöld-sárgára Aby Gaye. „Egy rendkívül jó adottságokkal rendelkező és még tovább fejleszthető játékost igazoltunk a személyében, aki a terveink szerint Határ Betti kiegészítője lesz a következő szezonban” – fogalmazta meg gondolatait a francia magasemberrel kapcsolatban Török Zoltán.

„Tudva levő az, hogy a UCONN Egyetemről kiváló képzéssel kerülnek ki játékosok” - folytatta az újabb érkezővel, Napheesa Collier-rel az ügyvezetők. „Ennek a bejelentésnek talán Gabby Williams örülhet most a legjobban. Egy olyan kombó játékossal gazdagodhat a csapat repertoárja december 1-től (ekkor csatlakozik a kerethez), aki tovább szélesítheti a védekezési és támadási repertoárunkat.”

„Szerettünk volna olyan magyar játékost a keretben tudni, akit kompromisszumok nélkül igazolhatunk. Erre nem volt lehetőségünk” - zárta a kerethirdetést Török Zoltán, aki egy jelszót is meghirdetett a következő szezonra: „Nincs elveszett labda!”

A szünet előtt az est főszereplőit és az idei aranycsapatot álló vastapssal köszöntötte a közönség, miközben a LED falon megjelentek a klub címei, és felharsant a hangfalakból a Queen örökérvényű dala, a We Are The Champions.

A rövid szünet után Török Zoltán és Lantos Gábor több évtizedet átölelő beszélgetésével folytatták, amelyhez a hátteret ügyvezetőnk Mese is lehetne című könyve adta, az alaphangot pedig az LGT zenekar, Gondolj rám című dalára megelevenedő klubunk történelmi pillanatai szolgáltatták. Szem nem maradt szárazon, ahogy a középen helyet foglaló két úriember tartalmas párbeszéde is számos libabőrös emléket elevenített fel.

Az este azonban nem itt, hanem a hagyományos éjszakába nyúló büfés kérdezz-felelekkel zárult Török Zoltán és a legkitartóbb szurkolói mag között.

A Sopron Basket 2021-2022-es kerete:

Fegyverneky Zsófia 1-2

Briann January (USA) 1

Varga Sára 1

Pfeiffer Virág 2

Nevena Jovanovic (SRB) 2-3-1

Gabby Williams (FRA) 2-3-4-1

Czukor Dalma 3

Napheesa Collier (USA) 3-4

Varga Alíz 4

Jelena Brooks (hazai nevelés) 4-5-3

Határ Bernadett 5

Aby Gaye (FRA) 5

Vezetőedző: Gáspár Dávid

Edző: Laczka Miklós

Mentor: Stevan Karadzic

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport