KulinArt Piknik

A minősített helyi termelők és éttermek együttműködésének "gyümölcsét" lehet megkóstolni az Alpokalja-Fertő táj gasztronómiai programsorozatának szabadtéri eseményén, június 5-én szombaton a fertőszéplaki Széchényi-kastélyban.

Ausztriai példából kiindulva 2019-ben indult el az a kezdeményezés, amelynek keretében az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület Vidék Minősége Védjeggyel ellátott termelői és helyi éttermek fogtak össze. Célként fogalmazták meg, hogy az újdonságokra nyitott vendéglátóhelyek alapanyagaik egy részét a térségben tevékenykedő kistermelőktől szerezzék be, séfjeik pedig ezekből készítsenek izgalmas fogásokat. Az összefogás eredménye 2020-ban egy különleges gasztronómiai hét volt, melynek sikerén felbuzdulva az ötletgazdák egy szabadtéri pikniket szerveztek, amely június 5-én, szombaton 12 órától a fertőszéplaki Széchényi-kastélyban várja az érdeklődőket. A KulinArt Pikniken két soproni (Erhardt, ZAKAnT) és egy hegykői (Tornácos) étterem kínálja finomságait.

- Itt örömfőzésről van szó és már nagyon várják a séfek és az éttermek is, hogy kint a szabad levegőn tudják elkészíteni az ételeket – mondta el Erhardt Zoltán. Az Erhardt Étterem tulajdonos séfje hozzátette: külön köszönet jár a vidékfejlesztési egyesületnek, akik ezt a fantasztikus helyszínt rendelkezésre bocsátották.

A szervezők több kísérő programmal is készülnek: lesz lovaskocsis madárles, történeti túra, koncert, illetve a védjegyes festők kiállítását is megtekinthetik az érdeklődők.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra