SKC U20: feltehetik az i-re a pontot

Egész évben kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott az SKC U20-as csapata, ahol a játékosok nyolcvan százaléka a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia neveltje. A hétvégi döntőn éremért játszhatnak.

- Az alapszakaszban éremközeli helyen voltunk, most reális cél az első négybe kerülés - mondja Pojbics Szabolcs, a Soproni Kosárlabda Club ügyvezetője az U20-as csapatra. Kiegyensúlyozottnak látja a fiúkat és képesnek tartja őket az éremre. Sőt...

- Az elmúlt években nem voltunk ennyire közel egy bajnoki címhez. Erről a csapatról nem esik nehezemre elképzelni, hogy az aranyéremig menetelnek. Terhet nem akarok a vállukra rakni, de bennük van a lehetőség. Senki sem verhetetlen, igaz, mi sem - fogalmazott Pojbics Szabolcs. Gyors fejszámítást is végzett és kiderült; a tizennyolc fős keret nyolcvan százaléka a soproni sportiskolából került a csapatba.

Bors Miklós vezetőedző a nehézségekkel kezd:

- Két hónap telt el az utolsó meccsünk óta, sokáig bizonytalan volt, hogy mikor lesz a döntő. Két hete véglegesített a szövetség az időpontot. Sajnos a teljes csapat, a döntőt megelőző három nappal tudta megkezdeni a közös munkát, hiszen többen az U18-as bajnokságban is játszottak. Ezúton is gratulálok nekik az országos ötödik helyezésért - üzeni az U20-as csapat vezető edzője. Aztán kiderül, ő is optimista...

Bors Miklós vezetőedző is képesnek tartja a csapatot az éremszerzésre.
Tarnai László Soproni Sportiskola

- Rendben vannak a fiúk, egyben van a csapat. Az elmúlt időben sokat dolgoztunk az állóképességünkön, védekezésünkön. Reális cél a legjobb négy közé jutás, s ha ezt elérjük, onnan már bármi megtörténhet - mondta a csütörtökön kezdődő négy napos torna előtt Bors Miklós vezetőedző.

A csapat csütörtökön kilenc órakor játsza az első mérkőzését a Honvéd otthonában, a Ludovika-csarnokban, hosszú idő után végre nézők jelenlétében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport