A soproni piacon vasárnap még tilos a gyülekezés

Hétköznap lehet vásárolni a soproni vásárcsarnokban, vasárnap viszont a bolhások nem pakolhatnak ki. A zöldséges pultoknál bármennyien lehetnek, a használt cikkek vására viszont tömegrendezvény.

Évek óta mindenki megelégedésére működik a soproni vásárcsarnokban vasárnaponként a bolhapiac. Az érdeklődők kincsekre vadásznak, a betonpultokra pakolók közül pedig sokaknak ez jelenti a megélhetésükhöz szükséges keresetkiegészítést. Vagy az egyetlen bevételi forrást... Csakhogy hiába nyitott ki a piac, a bolhásoknak még várniuk kell. El vannak keseredve.

- Nem értjük az egészet. Ha zöldséget, gyümölcsöt lehet árulni, akkor régi könyvet miért nem? Nincs nagyobb tömeg vasárnap sem, mint bármelyik piacnapon. Hol itt a logika? Azokat sajnálom, akik az itt eladott használt holmik árából tudták megvenni a vasárnapi ebédjüket - mondja egyikük dühösen.

Vasárnap üres a soproni vásárcsarnok.
NM

A vasárnapi bolhapiacok megtartására az önkormányzat nem adott engedélyt a vásárcsarnokot üzemeltető Sopron Holdingnak. Mert a bolhapiac tömegrendezvény, amit még mindig tilt a törvény. Akkor is, ha a soproni vásárcsarnok gyakorlatilag a szabadban van, akkor is, ha maszkban vagy védettségi igazolvánnyal jönnének. Várnikuk kell, reményeik szerint csak június 20-ig.

Mert meccsre lehet menni, bolhapiacra viszont nem. Logikus.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet